Wednesday, December 4, 2019

Kohti sivistyksen kehtoa!

The Acropolis of Athens viewed from the Hill of the Muses (14220794964).jpg
Varastin tän kuvan Wikipediasta


“Athens, the eye of Greece, mother of arts and eloquence”

– John Milton


Varattiin just reissu. Tässä on lapioitu duunia läpi syksyn lähes kyllästymiseen asti ja nyt on aika sitten alkaa suunnittelemaan sitä rentoutumista (ei joulua, joulu ei ole rentoutumista). Mikolla oli alunperin suunnitelmissa lähteä jonnekkin kauas työkaverin kanssa, mutta suunnitelmat ajatuivat työasioiden takia ikävästi karille. Mutta jonnekkin oli päästävä ja routa porsaan kotiin ajaa: tuttu kaksikko singahtaakin taas matkaan seuraavan kerran helmikuun alussa. Mersut (ja arsenaaliin mukaan tullut volkkari) jäävät nyt tällä reissulla kuitenkin niinsanotusti talliin ja kulkuneuvona onkin lentokone.

Kohteeksi valikoitui talvinen Ateena, tuo sivistyksen kehto. Ja muinaiset jumalatkin varmasti vapisevat kauhuissaan, kun tämä rytmiryhmä saapuu Akropolis-kukkulan juurelle. Mikään rantalomahan tämä ei siis tule olemaan (Kreikassakin on talvi) ja aiommekin tällä reissulla tutustua paikalliseen kulttuuriin ja mahdollisesti myös Ateenan lähiympäristöön. Ja tietysti paikalliseen juomatarjontaan. Matkasuunnitelma tarkentuu tässä seuraavan parin kuukauden aikana (toivottavasti, vaikkakin päätön sekoilukin on ihan varsin loistava tapa viettää lomaa).

Eli pysykäähän niinsanotusti kanavalla, luvassa taas päivityksiä noin suunnilleen reaaliajassa tuolta fetajuuston, eurokriisin, ouzon, oliivien ja retsinan maasta.

(tietämys Kreikasta rajoittuu lähinnä em. listaan. Mut näinhän sitä tulee maa tutuksi, eiks je?)

No comments:

Post a Comment