Wednesday, July 31, 2019

Kauhua eläinpuistossa



Kello: 23:30
Kilometrit: 689 km
Sijainti: Ranua
Sää: puolipilvistä, +11°C
Soittimessa: David Bowie - Dirty Boys

Kun näiltä nurkilta ajaa ohi, ei kyllä kannata jättää Ranuan eläinpuistoa väliin. Kyseessä on pääosin kotimaiseen luontoon keskittyvä puisto, joissa pääsee tutustumaan pahaiten koko maassa suurpetoihimme ja muihin metsän eläviin.

Mikolla visiitti puistossa taitaa olla kolmas, Paavo puolestaan tutustui ensimmäistä kertaa.

Mitäpä tuosta eläinpuistosta nyt sanoisi? Siellä on eläimiä. Menkää katsomaan! Nähkää jäänalle! Ja ihmeellinen säkkiä halaava karhu. Sekä tietenkin hämmentävä pirivieteriahma, joka roudaa yleisölle esiin saaliitaan. Lisäksi mestassa on myös kivipuisto. Kivipuisto...

Tapasimme myös kierroksellamme hieman pahaenteisen ämpärin sekä varoituskyltin, jonka merkitys jäi hieman hämärän peittoon. Lisäksi löysimme hirven, jonka päästä puuttui varsin merkittävä osuus.

Puistossa on myös (pääasiassa ilmeisesti perheen pienemmille tarkoitettuja, mutta eihän se meitä hidastanut yhtään) aktiviteetteja pitkin puistoa aina matkan varrella sekä ihmeellisen Satumaan lisäksi myös kotieläintarha, jossa tapasimme pekonieläimen sekä täyskasvuisen sonnin.

Puisto jaksaa olla aina viihdyttävä, tällä kertaa kuintenkin poikkeusellisen paljon.

Leirikeskukseen palattuamme päätimme suunnata paikalliselle oluelle keskuksen ravintolaan. No eihän sitä paikallista toki ole ollut tarjolla sitten viimetalven, joten hetken kuluttua hörpimmekin meksikolaista laatuolutta (lue: Sol) ja suunnittelimme illan kulkua. Ikkunan takana häämötti minigolf-rata, joten päätimmekin ottaa erän tuossa kesäisessä klassikossa.

Yhdeksänväyläisen par 3 väyliä pelkästään sisältävä paholaisen ääressä käytiin äärimmäisen tiukka taistelu, jonka viimeiseen väylään asti kestäneen kamppailun vei lopulta Mikko tuloksella 23 yli ihannetuloksen Paavon jäädenssä vain yhdellä lyönnillä. Rentouttavan matsin jälkeen vetaydyimmekin mökkiin iltaa viettämään rauhallisissa tunnelmissa.






No comments:

Post a Comment