Thursday, August 1, 2019

Rovaniemi rok city



Kello: 23:30
Kilometrit: 795 km
Sijainti: Rovaniemi
Sää: tihkusadetta, +13°C
Soittimessa: Musiikin Lahja (Perttu Häkkinen) - Hollanti special (featuring vaimo)

Viimeinen suuri asutuskeskus matkan varrella on luonnollisesti Rovaniemi. Emme oikein tienneet, mitä Rovaniemellä olisimme tehneet, joten suuntasimme kulkumme miehekkääseen Martinin Wanhaan Tehtaaseen, jossa puukkotehdas pitää myymälää ja pientä puukkomuseoa. Nämä ovat kyllä vaarallisia kauppoja; mitäänhän ei siis pitänyt kaupasta ostaa mutta niin vaan Mikko marssi liikkeestä ulos mukanaan varsin eeppinen visakoivukahvainen take-puukko hymyn venyessä lähes korvasta korvaan.

Kävimme paikallisessa ostoskeskuksessa ostamassa saippuaa; ehkä se peseytyminen on kuitenkin ihan hyvä juttu yli viikon reissulla vaikka nyt ihan äijäseurassa ollaankin. Osarivisiitin aikana pääsimme todistamaan WC-tiloissa varsin autenttista Reindeer Spotting liveversiota, kun naapurikopissa paikallinen kyseenalaisten virvokkeiden ystävä oli nauttimassa matkaeväitään.

Seuraavaksi vuorossa olikin sitten hieman ahdistavan oloinen Joulupukin Pajakylä napapiirillä, jossa olisi voinut ainakin vierailijoista päätellä olevansa jossain päin Kiinaa. Ostimme paikanpäältä lämpöistä päälle (ks. kuva), onhan seuraava etappi kuitenkin paljon pohjoisemmassa ja keli tuskin lämpimämmäksi tästä enää muuttuu. Katsoimme aiheelliseksi poistua paikalta, kun saksalaiset turistit alkoivat ottamaan kuvia. Meistä.

Nyt suuntana on Tankavaara ja kultamuseo. Siitä sitten lisää seuraavassa postauksessa.


Martiini Take-puukko



Lämmintä päähän


Turisteja vai ikääntynyt K-pop bändi?

No comments:

Post a Comment