Sunday, February 2, 2020

Ateena, helleenien koti




Ah, Ateena, tuo muinainen helleenien koti. Lämmin tuuli tervehti meitä lentokentällä, kun astuimme ulos Lufthansan Airbus 321-200 lentokoneesta. Vaan toisin oli Saksassa: Saksa se vaan on sitten paska maa. Vettä tuli taivaalta kuin niin sanotusti sitä paljon tunnettua aisaa. Meillä oli edessämme kolmen tunnin vaihdon odottelu ja vähillä (lue: ei yhtään) yöunilla se ei oikein tuntunut houkuttelevalta. Lisäksi totesimme, että Frankfurtin 1. terminaalin B-alue oli varsin heikko palvelujen tarjonnan suhteen: käytännössä yksi pieni kauppa, josta saa lähinnä hajuvettä ja viinaa sekä yksi ruokakoju, josta sai kuitenkin kaljaa ja saksalaiseen tapaan höyrymakkaa. Nautittuamme terminaalin ylihintaisista antimista pääsimme lopulta jatkamaan matkaa kohti määränpäätämme.
Paavon käsimatkatavara laukku oli Helsingistä lähtiessämme Lufthansan tätien mielestä hieman suurehko, joten jouduimme Ateenaan saavuttuamme jännittämään, saammeko nähdä Paavon kalsareita enää koskaan. Laukku saapui hinhalle ihan viimeisien joukossa noin puolen tunnin odottamisen jälkeen ja silmiinnähtävästi hermostuneelle Paavolle levisi hymy huulille.

Otimme taksin lentokentältä keskustaan. Jonossa oli jos jonkinnäköistä kulkinetta RS Skodasta Toyota Avensikseen, mutta eihän meille sellaiset kelpaa. Istahtimme haalistuneen keltaiseen, saksalaisvalmisteisen W203 bensa automaatti johtotähden nahkaiselle takapenkille; eihän meille nyt muuta kuin meisseli kelpaa. Kuski puhui varsin huonosti englantia, mutta matka taittui varsin joutuisasti kuskin porhaltaessa liikenteen seassa 70km/t alueella noin sataaneljääkymppiä. Pääsimme (ihme kyllä) kuitenkin ehjänä perille.

Majoituksella olikin jo vastassa todella tomeran oloinen kreikkalaisrouva, joka piti meille varsin kattavan esittelyn sekä huoneesta että lähinurkkien palveluista sekä nähtävyyksistä. Opastuksen lopuksi täti pamautti ilmastoinnin päälle sellaiseen mukavaan kolmeenkymmeneen asteeseen, jonka huomasimme vasta palattuamme meille neuvotusta lähikaupasta tarpeellisten elintarvikkeiden noudon jälkeen (ks. kuva).

Lähikaupassa hämmästelimme paikallisia juomia, sitä kun ei saa selvää edes yhdestä sanasta pullon kyljessä. Apuun riensi kuitenkin paikallinen juomaharrastaja, joka nimesi meille parhaimman hinta-laatusuhde alkumaljadrinkin; tunnistamattoman pullon 40% alkoholia sekä jääteetä. Noudatimme neuvoa ja nappasimme pullon kaveriksi vielä jokusen paikallisen oluen sekä hieman iltapalaa: paketillisen oliiveja kaksi askia savukkeita.

Tässä sitä nyt sitten ollaan musiikkia kuunnellen ja rakiksi osottautunutta juomaa maistellen. Seuraavalla kerralla luotamme omaan intuitioon emmekä paikalliseen alan ammattilaisen asiantuntemuksen (lue: spuge).

Np: Greazy Pussy Fuckerz - Harmony of Fuck

Paavo hämmästelee huoneen ominaisuuksia

Tarpeelliset elintarvikkeet: pullo Rakia, pari enegiajuomaa, lantrinkia, vettä, pari siksaria paikallista olutta sekä ruokaa: pussillinen oliiveja.


No comments:

Post a Comment