Thursday, February 6, 2020

Taas kiviä ja lisää kiviä

Muinaiset helleenitkin sen tiesivät: tänään lähdetään jätkät radalle!

Reippaina taas aamusta heti liikenteeseen. Paavo pesi aamupuhteiksi hieman kalsareista suurimpia roiskeita pois ja laittoi pyykit hienosti kuivumaan. Kahvin voimalla suuntasimme kohti Akropolis museoa, eli paikkaa, minne kaikki veistokset, kataraktit ja muut jutut ovat kukkulalta tuotu saasteilta turvaan. Eli: kiviä. No olihan siellä niitä, jos jonkinmoisia. Mikko kerkesi nappaamaan muutaman kuvan, kunnes henkilökunta tuli kieltämään: ei saa kuvata. Kumma juttu, kun japanilaisille turisteille ei sanottu mitään vaikka henkilökunta seisoo vieressä turistien räpsiessä kuvia. Taas meitä sorsitaan!

Mä oon niin rikki

Ilma oli muuttunut varsin eeppiseksi (vesisateeksi) kun tulimme museosta ulos. Siispä päätimme nauttia myöhäisen aamiaisen ja lisää kahvia odotellessamme sateen loppumista. Ja loppuihan se, joten kasan leipiä ja isohkon munakkaan jälkeen päätimmekin lähteä taas liikenteeseen. Ja alkoihan se sade tietysti välittömästi uudelleen... Eipä taida Paavon pyykit paljon kuivua.

Teimme hieman ostoksia taas ohittamissamme kaupoissa ja kiertelimme kävellen lähinurkkia (no ei tämä keskusta nyt niin suuri ole, etteikö about joka paikkaa tässä voisi nimittää "lähinurkiksi"). Kävimme tutustumassa paikalliseen kala- ja lihatoriin sekä ihmettelimme myöhemmin Ateenan Katedraaliksi osoittautunutta kirkkoa. Yleisiä vessoja Ateenassa ei ole, joten sitä oli pakko mennä aina baariin vessaan. Kirkon vieressä koimme varsin happaman ja epäluuloisen oloista tuijotusta henkilökunnalta: paikka oli ehkä vähän turhan fiini taas huppari+pilottitakkikomboon ja kun tilauksemme piti sisällään pelkästään alkoholia, ei se varmasti ollut se toivotuin tilaus.

Katedraali


Paluumatkalla teimme vielä pienen lenkin sivulle ja kävimme ihmettelemässä lisää kiviä: tutustuimme Lykeionin kaivauksiin. Paikasta ei oikein jäänyt mitään sanottavaa.

Poliiseja vartoilee kansannousua hallintorakennusten vieressä

Matkalle sattui vielä muinainen stadion, jossa on kisoja järjestetty jo 300-luvulla Ennen Jesseä. Siellä ne helleenit ovat sitten painineet ilman housuja ja juosseet henkensä edestä. Ei mitään uutta auringon alla siis.

Helleenien taistot!


Kissapuistoksi nimeämästämme majoituksen vierestä olevasta puistosta löysimme hämmentävästi kirkon. Emmekä mitä tahansa kirkkoa, vaan turbokirkon (ks. kuva). Kissapuisto on kyllä nimensä mukainen, missään ei koko Ateenassa ole näkynyt niin paljon kissoja. Ei kyllä olla käyty missään muussa puistossakaan.

Turbokirkko!

Parit drinkit vielä läheisessä baarissa mehunhakureissulla ja sitten pyörähtämään majoituksessa. Seuraavaksi etsimme erään kaupan, jonka olemme hukanneet eilisen jäljiltä.

No comments:

Post a Comment