Wednesday, February 5, 2020

Hiekkaa ja vettä

Ruuhkaista on aamuseltaan


Lonkeronharmaa taivas tervehti meitä iloisesti aamun valjetessa. Mikko oli herännyt jo siinä noin kuuden nurkilla, Paavo taas sai herätyksensä kahdekslta: tänään lähdettäisiin ajelemaan kiertoajelubussilla kohti Ateenan itäpuolella sijaitsevia rantoja ja aamun ainut bussi lähtisi liiketeeseen vähän yhdeksän jälkeen.

Otimme taas juustoaltaat aamupalaksi matkaan leipomosta ja marssimme bussin lähtöpisteeseen, jossa olimme noin puoli tuntia etuajassa. Siinä nyt sitten istuttiin energiajuomaa maistellen ja taivasta katsellen; eipä näyttänyt ihan lupaavimmalta keli. Siirryimme pysäkille vähän ennen bussin saapumista. No bussi saapui. Väärälle puolelle tietä. Lipunmyyjä/opas pysäytteli bussin radiopuhelimella ja kipusimme bussiin, toiseen kerrokseen, etupenkkiin. Perässämme tullut vanhempi pariskunta katseli meitä hieman happamana, kun valtasimme koko eturivin. Me oltiin siellä ensin, joten ihan rauhassa saivat keskenään murjottaa.

Linja on kaikista pisin näistä kierroksista ja alkupää matkasta kulki läpi isojen liikenneväylien. Matkustajia kyydissä oli tasan me kaikki 4. Matkalla näkyi paljon rantoja ja korkeita aaltoja; oli varsin tuulista ja monta metriä korkeat aallot löivät todella voimakkaasti rantaan. Eräällä rannalla näytti olevan joukko ihmisiä joille tämä sopi vallan mainiosti; surffareita näytti rannalla olevan kymmenittäin.

Surfs up, Dude!


Kun bussi pääsi kauimpaan pisteeseensä, jonkin geotermisen lähteen uimalaan, alkoikin sitten yhtäkkiä tuulemaan todella rajusti ja satamaan vettä. Kärvistelimme vielä muutaman minuutin yläkerrassa kunnes totesimme, että koska reitti oli takaisin käytännössä sama, voisimme istua alakerrassakin.

Geoterminen uimakuoppa


Bussi ajeli reitin päätteeksi ihan eri paikkaan kuin mistä oli lähtenyt, Akropoliksen reunalle sekä muuttui toiseksi linjaksi. Tästä hieman hämmentyneenä poistuimme bussista ja suuntasimme takaisin majoitukseen lepäilemään. Haimme vielä juustoaltaat leipomosta ennen kotiutumista.

Tänään oli siivouspäivä ja meidät vastaanottanut täti tulikin varsin pian saavuttuamme siivoilemaan. Täti oli hieman hämmentynyt, kun emme olleet lähdössä mihinkään. Siivous sujui kuitenkin paikalla olostamme huolimatta varsin mallikkaasti ja nopeasti. Kun siivouspartio oli poistunut painelimme päiväunille.

No comments:

Post a Comment