Thursday, August 13, 2020

Kasvihuoneilmiö ja museointia

Sitte mennää!

Karavaanimme ampaisi matkaan reippaana kello 9:00. Aamupala oli jätettävä tien päälle ja ruokailu suoritettiinkin kahvin ja sämpylän muodossa idyllisessä Kannelmäen Prismassa. Varustauduimme päivän ajomatkaa varten runsaalla määrällä energiajuomia.

Päivän ensimmäinen etappi oli Kasvihuoneilmiö Lohjalla. Hämmentävä sekarojukauppa on rakennettu vanhaan kasvihuoneeseen (ja viereiseen, noin kaksi kertaa suurempaan halliin) ja kauppaa jos jonkinmoista epäkäytännöllistä ja tarpeetonta krääsää. Paikka on silti aikamoinen kokemus kaikessa kaoottisuudessaan ja sieltä harvemmin varmasti kukaan poistuu tyhjin käsin. Meillä mukaan lähti mm. pelikortit ja huuliharppu. Paavo myös pulahti mörkömereen. Jos sieltä ei joku tauti tartu niin ei sitten mistään.

AAAAAAAAAAA!

Vähän rehevämpi pisuaari


Koronakylpy


Päätimme tehdä vielä pienen koukkauksen ja käydä katsomassa Elias Lönnrotin synnyinkotia, Paikkarin torppaa. Tokiahan mesta oli kiinni, joten tyydyimme sitten fistpumppailemaan Lönkan kanssa pihamaalla.

Lönkka, my man!

Koska ensimmäinen museo oli pettymys (emme kyllä usko, että kokemus olisi ollut kummoisempi vaikka museo olisi ollutkin auki), päätimme sitten suunnata seuraavaan museokohteeseen: Salon elektroniikkamuseoon. Kalliit museokortit on kuitenkin hankittu, niin pitäähän niitä nyt vinguttaa.

Salon Elektroniikkamuseossa on paljon, yllätys yllätys, Salossa tehtyä elektroniikkaa. On radioita, kaiuttimia, tietokoneita ja tietenkin matkapuhelimia. Olihan siellä hieman myös ihmeellisyyksiä muualta maailmasta sekä kotimaisia erikoisuuksia. Nähtiin myös ihka oikea Pip-Peli!






Elektroniikkamuseon jälkeen suunnistimme vielä Salon Taidemuseoon, jossa oli paikallisen taitelijaseuran näyttely. Mitä siitä nyt sitten sanoisi? Siellä oli maalauksia ja muita taidehommeleita. Menkää itse katsomaan.


No comments:

Post a Comment