Wednesday, August 19, 2020

Takaisin mantereelle ja kohti rengastietä


Onneksi tutkimme edellisenä iltana lautta-aikatauluja. Seuraavaksi yöksi oli meille varattuna mökki Iniössä ja matka sinne vaatisi paluun takaisin mantereelle ja vielä yhden lauttasiirtymän rengastietä pitkin. Aikataulujen tarkastelu kertoi karua kieltään: lauttoja ei kulje ihan turhan tiheään (osittain pitkien matkojen takia) ja jotta pääsisimme yöpaikkaan järkevään aikaan, olisi meidän lähdettävä varsin aikaisin liikenteeseen. 

Koska aikataulu oli tiukka, jouduttiin myös suunnitelmista tinkimään. Eipä siis tarvinnut mennä katsomaan Kastelhoman linnaa tai muutakaan matkan varrella olevia nähtävyyksiä vaan olisi painettava reikä päässä kohti yhteyslautan satamaa. Näkeehän niitä kivikasoja toki auton ikkunastakin ja muutenkin kiviä on nähty ihan riittämiin matkoillamme. Sen verran kuitenkin samme aikatauluun mahdutettua, että kävimme matkalla lautalle vielä kaupassa ja onnellisen näköinen Mikko marssi kaupasta ulos taas mukanaan sylillinen omenamehua.

Päivän matkasta ei paljon kerrottavaa ole. Lauttojen aikataulut ovat melkoisen kireitä ja aina kun pääsimme lautasta ulos, pitikin jo kaahata kohti seuraavaa lauttaa suurinta sallittua nopeutta. Ahvenanmaalla nopeusrajoitukset eivät kuinkaan vastaa suositeltavaa tilannenopeutta, joten meno oli välillä varsin hurjaa Paavon painaessa menemään ammattikuskin raivokkaalla meiningillä.



Kustaviin päästyämme poikkesimme kaupassa ja syömässä paikallisessa panimoravintolassa, jossa tarjolla oli mm. possun niskaa ja paikallista siideriä. Palvelu ravintola Maistongissa oli erinomaista ja ruoka maittavaa; siideri puolestaan lähenteli täydellisyyttä.

Paavo ja Sara kävivät heittämässä kierroksen frisbeegolfia Kustavissa samalla, kun Mikko keskittyi kirjoittamiseen ja lukemiseen. Ruuan laskeuduttua aktiviteettien myötä olikin taas aika jatkaa matkaa ja siirtyä odottelemaan Iniöön menevää seuraavaa ja samalla päivän viimeistä lauttaa.

Iniön puolella matkaa oli sellaiset 150m yöpaikkaan, jonka virkaa toimitti Cafe Alppila lähes lautan sataman vieressä. Paikka oli saanut Googlessa ja Tripadvisorissa varsin ristiriitaisia arvosteluja, mutta tämä nyt ei ole sinänsä niin kovin yllätys ottaen huomioon majoituksen luonteen; tällä kertaa yövyimme lähinnä yöpymiseen  tarkoitetussa pikkumökissä, jonka minimalistinen luonne saattaa tulla joillekin matkaajista yllätyksenä. Mökin varusteluun kuului kaksi kerrossänkyä, pöytä, pari tuolia sekä vedenkeitin; eli suunnilleen kaikki, mitä sitä yöpymiseen voi kaivata. Paikka on saanut kaikkialla hyviä arvosteluja palvelustaan ja niin myös meiltä: Cafe Alppilan lämminhenkinen ja ystävällinen palvelu oli ihan omaa luokkaansa tällä reissulla.





Vietimme iltaa Cafe Alppilan läheisyydessä rannassa sekä tietenkin saunoen. Nukkumaankin mentiin suhteellisen ajoissa; seuraava päivä toisi tullessaan runsaasti saarihyppelyä, lauttoja ja losseja.

No comments:

Post a Comment