Wednesday, August 19, 2020

Vielä Turkuun ja sitten kotiin



Viimeisen reissupäivän aamu oli hieman hitaampi kuin edelliset aamut, kun ei tarvinnut hirvittävällä kiireellä ehtiä lautasta toiseen. Päivälle ei ollut suunniteltua ohjelmaa kotimatkan lisäksi, joten valitsimme matkanvarrelta sen ilmeisimmän ja varmasti suurimman kohteen, Turun linnan.

Kahdeksatta vuosisataansa viettävä linna on ehdottomasti yksi näyttävimmistä historiallisista museoista koko maassa. Linna on restauroitu aikamoiseen loistoon viime vuosisadalla ja työ jatkuu osittain vieläkin. Jokainen tämän joukon matkaaja on käynyt toki linnassa aiemminkin useita kertoja, mutta keskimääräisesti linnat ovat viihdyttävää nähtävää aina. Lisäksi linnan näyttelyt ja kokoelmat ovat laajentuneet ja kehittyneet edellisestä käyntikerrasta huomattavasti. Nähtävää on ihan liikaa ja kisaväsymys alkoikin painaa joukkoamme linnan viimeisissä huoneissa. Mutta ompahan nähty taas kolikoita ja vanhoja esineitä kyllästymiseen asti.

Linnan jälkeen suunnistimme moottoritielle ja kääsimme nokan kohti Helsinkiä. Viikon mittainen reissu alkaa olla lopuillaan ja käteen jäi iso kasa taas hyviä muistoja sekä toista tuhatta valokuvaa. Seuraavia reissuja suunnitellaan jo, mutta niistä sitten lisää joskus tuonnempana.

Muistakaahan myös instagramimme, sieltä löytyy hieman lisää (eri) kuvia ja videoita. Nyt kettu kuittaa, sotka on muninut ja kotka laskeutunut. 











No comments:

Post a Comment