Friday, August 14, 2020

Mökkeilyä Kustavissa

Saavuimme iltapäivällä majapaikkaamme Kustavissa. Paavo oli varannut Booking.com:in kautta meille majoitusta Tamminiemen Lomamökeiltä, josta olimme kuulleet jo etukäteen jo ihan hyvää. Paikan päälle saapuessamme tuli kyllä varsinainen deja vu Lapin reissultamme lomakylä Lapponiasta, kun paikanpäällä ei ollut ketään ottamassa meitä vastaan. Soittelimme aikamme toistuvasti varattuun numeroon, jonka löysimme seinästä ja saimmekin lopulta ystävällisen Tiinan kiinni, joka kertoi olevansa noin kolmen kilometrin päässä.





Tiinan saavuttua kävi hyvin nopeasti ilmi, että Booking.comin kautta tullut varaus ei vastannut sitä, mitä kuvittelimme ja meille esiteltiin ylpeänä piharakennuksen Kimppa Kammaria. Olimme kuitenkin varautuneet mökkeilyyn ja upgradesimme majoituksemme muutaman kympin lisällä mökkikylän suurimpaan majoitukseen, kuuden hengen hirsimökkiin.

Mökki osoittautuikin varsin eeppiseksi. Kuuden hengen makuutilojen lisäksi mökki oli varusteltu myös grillipaikalla sekä samassa rakennuksessa olevalla saunalla. Aloimmekin välittömästi lämmittämään kumpaakin näistä sekä nauttimaan hieman virvokkeita ja tietenkin soittamaan hieman musiikkia. Virvokkeiden lomassa paistuivat sitten niin kanavartaat kuin myös grillipihvitkin. Saunaan ei koko iltana päässyt kuin Sara, mutta hei, tulipahan tupa lämmitettyä. Illan touhuilusta löytyy todistemateriaalia Instagramista, käykäähän katsomassa.




Mökkikylän yhteydessä on myös pieni luontopolku, joka kantaa nimeä Luolapolku. Se kulkee kallion viertä kohti pientä, kaunista kärkeä ja paikalla on muutama infolappunen. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen ja reitin varrella saattaa törmätä myös luolapeikkoon. Me ainakin törmäsimme.





Paavo teki illalla ongella hieman tuttavuutta virolaisiin matkailijoihin ja pääsi mukaan vesille kalastelijoiden kanssa. 

Lämpöinen tupa aiheutti yöllä melkoisen janon ja Sara olikin käynyt täydentämässä juomavarastojamme autosta jääkaappiin. Olipahan sitten siinä pimeässä valikoinut juomia maun perustella. Vasta kuulemma kolmannella maistamisella oli kotiviini erottunut vedestä.

Mikko meni illalla ensimmäisenä nukkumaan ja oli myös sitten luonnollisesti ensimmäisenä myös aamulla hereillä. Jostain kauempaa kuului aamusta muutama haulikon laukaus ja parvi merilintuja lensi kaakattaen mökin yli.

Aamusaunan jälkeen joukkueemme pakkautui taas auton ja suunnistimme Kustavin keskustaan kauppaan, Alkoon ja aamupalalle. Suuntana olisi tänään matkustaa syvemmälle saaristoon ja lopulta Ahvenanmaalle.

No comments:

Post a Comment